Specificaties en tips

Advertentiespecificaties
Advertenties op het Add-on.tv netwerk worden in Full-HD resolutie geupload. Full-HD resolutie is 1920 pixels breed x 1080 pixels hoog met een resolutie van 72 dpi. Advertenties die worden geupload dienen het JPG bestandsformaat te hebben en te zijn opgeslagen als progressieve (progressive) JPG met kwaliteit 10 of hoger.

Tips voor een goede advertentie

Voor een gegarandeerde succesvolle advertentie bestaan helaas geen kant en klare formule. Of een advertentie zijn werk doet hangt namelijk van verschillende factoren af. Hoe interessant vind de klant het product, hoe is de advertentie opgebouwd, staat de kleur van de advertentie de klant aan en noem maar op. We hebben daar helaas geen invloed op. Het enige waar wij iets aan kunnen doen is; Wat wil ik presenteren? En, hoe ga ik dat doen?

We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet om u zo op weg te helpen met het maken van uw advertentie.

Kort & Krachtig
Probeer niet zoveel mogelijk in 1 advertentie te zetten. Ben kort en duidelijk en laat zien waar de advertentie om draait. Niet te veel verschillende kleuren, plaatjes en stijlen. Houdt het eenvoudig.

Creatief
Laat belangrijke zinnen opvallen door deze bijvoorbeeld vetgedrukt te maken of een ander kleurtje. Houdt het wel in een stijl zodat het niet te rommelig wordt. Het beste is om de advertentie in een geheel te houden.

Duidelijk & Eerlijk
Wees in uw advertentie duidelijk en eerlijk. Wees duidelijk over wat u aanbiedt. Het is voor niemand echt leuk om er na een bezoek of bezichtiging achter te komen dat het product toch niet gewenst is.

Ontvangersgericht
Denk vanuit de consument. Vermijd dus vakjargon of moeilijk begrijpbare termen.

Wie
Zorg dat u als aanbieder van het product duidelijk in de advertentie naar voren komt en opvalt. Zorg dat de consument dit goed kan lezen en uw bedrijfsnaam daardoor goed kan onthouden.

Herhaling
Herhaling, herhaling, herhaling is de kracht van reclame. Doordat een advertentie vaak gezien wordt word er herinnering en naamsbekendheid opgebouwd. Hoe vaker hoe beter! Ideaal dus om via Add-on.tv te adverteren.

Sjablonen

In de bijlagen vindt u enkele bestanden die u kunt gebruiken als uitgangspunt voor het opmaken van uw Add-on.tv advertentie.